Logistiek Digitaal en Samen Digitaal Veilig werken samen tegen cybercriminaliteit

1 minuten lezen
Aug 22, 2024 9:35:14 AM

Online criminaliteit, zoals hacking en phishing, vormt een toenemende bedreiging, vooral voor mkb bedrijven. Om bedrijven hier nog beter bij te kunnen ondersteunen, is Logistiek Digitaal een samenwerking aangegaan met Samen Digitaal Veilig.

Voor mkb-bedrijven ontbreekt het vaak aan tijd en expertise om je goed te beschermen tegen digitale dreigingen. Met Samen Digitaal Veilig kunnen we bedrijven nog beter en gratis ondersteunen bij het verbeteren van hun digitale weerbaarheid. Het platform is een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW.

Ga hier naar het platform van Samen Digitaal Veilig →

Aan de slag met verbeteren van cybersecurity

Digitale veiligheid gaat niet alleen over techniek, maar ook over menselijk gedrag en bewustzijn. Wist je dat meer dan de helft van de hacks wordt veroorzaakt door menselijke fouten? Daarom is het cruciaal om medewerkers bewust te maken en te trainen op het gebied van digitale veiligheid.

Het platform van Samen Digitaal Veilig ondersteunt bedrijven met praktische hulpmiddelen, zoals instructiefilmpjes voor medewerkers, vragenlijst voor IT-leveranciers en een organisatiescan die inzicht geeft in jouw digitale veiligheid. Alle resultaten worden overzichtelijk gepresenteerd in een dashboard, zodat je precies weet waar je aan moet werken.

Dankzij de samenwerking met Samen Digitaal Veilig kunnen bedrijven in de logistiek en transport rekenen op uitgebreide ondersteuning en up-to-date informatie, bijvoorbeeld over de aankomende NIS2-cybersecuritywetgeving. De basisversie van het platform blijft kosteloos en je kunt zoveel medewerkers toevoegen als nodig is.

Meer weten of heb je vragen? Natuurlijk kijken wij ook nog steeds graag vrijblijvend met je mee naar het zetten van de volgende stap in digitalisering. Plan hier een gratis adviesgesprek in met een van onze Adviseurs Digitalisering om inzicht te krijgen in jouw Digital Readiness.

 

1000001399
Van links naar rechts: Mathieu Daalder (co-founder IVBB), Johan Kerver (Programmaverantwoordelijke Logistiek Digitaal), Leendert-Jan Visser (algemeen directeur MKB-Nederland)

 

Is jouw bedrijf al Digital Ready?

arjen_zijbalk

Meer weten over Logistiek Digitaal en hoe wij jouw bedrijf gratis helpen digitaler te worden? Maak dan een afspraak.

Maak afspraak

Krijg e-mail notificaties