Toekomst van de logistiek op het LPU Najaarsevent

2 minuten lezen
Oct 21, 2024 1:45:16 PM

Op woensdag 23 oktober 2024 organiseert het Logistiek Platform Utrecht (LPU) een najaarsevenement in Hotel Van der Valk Breukelen. Dit evenement biedt een verdiepend ochtendprogramma over actuele logistieke thema’s zoals stadslogistiek, zero-emissie zones, energiecongestie en multimodaal vervoer. Ook human capital en de nieuwe vrachtwagenheffing komen uitgebreid aan bod. Een van de workshops deze dag wordt door onze Oscar van Veen gegeven, in samenwerking met Hogeschool Utrecht. Lees hier meer over onze workshop deze dag!

Wat kun je verwachten?

Je kunt kiezen uit verschillende sessies om aan mee te doen. Daarnaast is het ministerie van IenW aanwezig om de laatste stand van zaken rond de vrachtwagenheffing toe te lichten. Onderdeel daarvan is “de terugsluis”. Dat betekent dat de vrachtwagenheffing terug zal vloeien naar de logistieke sector, dus naar jou! Wat betekent dat concreet? Kom langs en laat je informeren over deze onderwerpen.

Meld je hier aan voor het event →

De workshops in het kort

  • Hoe investeer ik in de toekomst en zet ik de eerste stappen om te professionaliseren en digitaliseren? Oscar van Veen (Logistiek Digitaal) en Nathalie Deurhof (Hogeschool Utrecht).
  • Stadslogistiek: gewoon doen! – Inspirerende sessie over stadslogistiek door de ambassadeurs van Utrecht.
  • Voet op het pedaal om de energietransitie in mobiliteit écht te realiseren – Praktijkervaringen rond de nieuwe Energie-hub Lage Weide.
  • Vrachtwagenheffing en terugsluis voor ondernemers – Uitleg door het ministerie van IenW over de effecten van de nieuwe vrachtwagenheffing.
  • De weg naar zero-emissie stadslogistiek – Praktische oplossingen voor uitstootvrij bevoorraden van stadscentra.
  • Transport verplaatsen van de weg naar de binnenvaart voor betere bedrijvigheid, bereikbaarheid en leefbaarheid – Ontdek hoe je containervervoer efficiënter en duurzamer kunt maken.

De workshop door Logistiek Digitaal en Hogeschool Utrecht

Ben jij een ondernemer die kansen grijpt en altijd op zoek is naar groei? De dynamische wereld van de logistiek bied je nu meer mogelijkheden dan ooit om je bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Digitalisering is niet langer een optie, maar een noodzaak. Maar hoe kun je digitalisering inzetten om niet alleen bij te blijven, maar ook om je business te versnellen? En waar moet de logisticus aan voldoen om hieraan een bijdrage te leveren?

Tijdens deze sessie bespreken Oscar van Veen, adviseur Digitalisering bij Logistiek Digitaal, en Nathalie Deurhof, opleidingsmanager bachelor Logistics Management van Hogeschool Utrecht, met jou hoe je inzicht krijgt in de digital readiness van jouw organisatie. Ontdek welke stappen je kunt nemen om jouw organisatie klaar te maken voor de digitale toekomst en welke hulpmiddelen t.a.v. professionalisering beschikbaar zijn om je te ondersteunen.

Verder tijdens het event van Logistiek Platform Utrecht

Naast inhoudelijke sessies is er voldoende ruimte om te netwerken en ervaringen uit te wisselen tijdens de afsluitende lunch. De workshops bieden praktische inzichten en oplossingsrichtingen voor de uitdagingen waar de sector voor staat. Het evenement duurt van 09:00 tot 13:00 uur en vindt plaats op een goed bereikbare locatie aan de A2, met uitstekende verbindingen per trein. Registreer je snel en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via de LPU-website. Mis deze kans niet om je voor te bereiden op de toekomst van de logistieke sector!

Meld je hier aan voor het event →

Originele bron: Logistiek Platform Utrecht, oktober 2024

Is jouw bedrijf al Digital Ready?

arjen_zijbalk

Meer weten over Logistiek Digitaal en hoe wij jouw bedrijf gratis helpen digitaler te worden? Maak dan een afspraak.

Maak afspraak

Krijg e-mail notificaties